Visioner då och nu

Efter 22 år av närsynthet opererade jag mina ögon. 22 år av närsynthet, glasögon, linser, linsvätska, årslinser, månadslinser, dagslinser, optiker, suddiga omgivningar, så illa att jag knappt hittade glasögonen på mornarna.

Innan jag började se dåligt och innan jag började bära solglasögon hände något. Det var på 80-talet då alla bar genomskinliga plastkepor istället för solbrillor…och vi köpte en påse med 3D-glasögon så att vi kunde se på TV-Piraterna.

Sen hände inte så mycket. Min syn blev sämre och jag fick gissa mig till allt som skrevs på svarta tavlan i skolan. När jag var 14 fick jag kontaktlinser och visserligen blev världen klarare. Men också krångligare. Och dyrare.

Ungefär när Google Glasses började släppas kollade jag upp ögonoperationer.

Nu är jag lyckligt kontaktögonfri och har perfekt syn efter ett laseringrepp som kallas SMILE.

Vad Next Nature berättar för oss genom kortfilmen Sight tänker jag inte ens överväga om jag inte får ett erbjudande om att operationen kommer korrigera ev. gammal/ålderssynthet också. För några linser blir det inte tal om framöver.

 

Comments are closed.

Innovationsnätverket Idéprenörerna