Ean + Ohm = Chai

Ean-koder behövs på produkter för att de ska kunna kopplas ihop med säljsystem på butiker.

1995 skrev jag en smått deprimerande framtidsnovell där alla människor hade ean-koder intatuerade i huden. Där fanns all info om födelseår, utbildningsgrad, pengar på kontot, pendelkort osv.

I novellen var jag en ragglig tant i 70-åldsåldern som minsann kom ihåg hur det var på den tiden det fortfarande snöade i Sverige.

Det kanske inte behöver bli så illa/eller bra beroende på hur man ser det hela. YogiTea har glädjande nog utvecklat en snygg ean-kod till sina produkter som inte bara påminner mig om novellen jag skrev utan även får mig att inse att jag kanske borde skriva en ny novell.

Där jag som 70-åring sitter i lotusställning och mår bra i solen istället.

Comments are closed.

Innovationsnätverket Idéprenörerna