Vårt nya kinaspel färskt från pressarna hos Egmont Kärnan

Spelet “Går alla i Kina upp & ner” är klart för lansering och vi fick just bilder på hur det kommer se ut i butikerna.

Och ja, spelet är vår idé. I grunden Lindas idé om vi ska vara exakta, men det är ett lagarbete att göra idéer till verklighet. Plus att vi började med att ta fram väldigt, väldigt många spelidéer — där en av Lindas var den som höll ända ut till butikshyllan. Grattis Linda :-)

Detta är kartongen
Spelkartong Går alla i Kina upp & ner?

Och så här ser spelplanen och korten ut.

Spelplan Går alla i Kina upp & ner?

Skillnaden mot den första spelprototypen är enorm. Det märks att rutinerade proffs har lagt till den slutfinish som förväntas av en färdig produkt. Samtidigt går det att känna igen de små detaljerna som tillsammans gör spelets unika karaktär. Abacusen finns där, spelplanen är sig lik, trots att den ritats om från grunden och frågorna är i samma format trots att de ökat rejält i antal för att spelet ska hålla för mer än enstaka provomgångar.

Samtidigt har saker ändrats på vägen. Visst var det kul att dunka händerna i en hög snabbt som ögat för att inte bli sist i traven, men tyvärr höll inte pjäserna och spelplanen. Och det var jobbigt att samla ihop allt som flugit iväg. Sen hände det nog att nån fick ont i handen också… Det blev helt enkelt bättre att bara klappa sina egna händer och sen lägga kort på hög istället.

Återstår att se vad marknaden tycker. Räcker mixen av Lindas erfarenheter som globetrotter från 100 länder ihop med Marcus mångåriga kunskap från att utveckla brädspel och Mårten som Joker i leken (dock med en hel del kunskap runt design av datorspel) ihop med ett väl etablerat spelförlag?

Vi säger väl MÉI WÈNTÍ tills motsatsen bevisats.

One thought on “Vårt nya kinaspel färskt från pressarna hos Egmont Kärnan

  1. Pingback: Examensarbete i Augmented Reality? Idérik och intresserad? | Innovationsnätverket Idéprenörerna

Innovationsnätverket Idéprenörerna